Kirkerotteforestilling

Årets forestilling:

Nå er det Kirkerottene og Kattunge som er på teaterturné. Her kan du lese litt mer om denne forestillingen.

Kirkerottene Vesle og Fredo er veldig redde for katter og de passer alltid på å holde seg langt unna dem. Men så oppdager de Kattunge som har ramlet ned i en søppelkasse. Tør de hjelpe Kattunge før søpla blir kastet? Teaterstykket spiller rundt lignelsen om "Den barmhjertige samaritan".

I forestillingen møter du

kirkerottene_enkel

Vesle og Fredo

De to rottene Vesle og Fredo har flyttet inn i kirken og blitt kirkerotter. I kirken har de fått flere gode venner. En av dem er Kari prest. Noen ganger trenger Kari hjelp av Kirkerottene

kattunge

Kattunge

Kattunge er en glad, liten katt som stadig kommer i trøbbel. Kattunge ble kjent med Kirkerottene da de reddet ham fra en farlig situasjon. De har hjulpet Kattunge senere også, som den gangen han dro til sirkus for å bli artist. Det gikk ikke så bra, men heldigvis kom rottene og fikk ham ut av buret.

kari-prest

Kari prest

Kari er presten i kirka. Hun liker å synge og fortelle historier. Mange av historiene handler om Jesus. 

Dette er skuespillerne

mac

Mari Cathrine Brostuen Hagen

Fredo/ Kari prest

Mari Cathrine Brostuen Hagen har vært frilansskuespiller i over 20 år, og jobber nå også som konseptutvikler på kulturkontoret i Østre Toten kommune. Hun er utdannet førskolelærer og har vært med Kirkerottene fra starten.

kari

Kari Jenseg

Fredo/ Kari prest

Kari Jenseg er utdannet skuespiller og dramapedagog. I tillegg til å være frilans skuespiller og instruktør, underviser hun på NSKI Høyskole og i Råde kulturskole. Hun har også erfaring som menighetspedagog.

nina

Nina Eileen Sponnich

Vesle/ Kattunge

Nina Eileen Sponnich er skuespiller og sykehusklovn. Hun er utdannet skuespiller og dramapedagog/pedagog.

amalie-skuespiller

Amalie Strande Kjelsrud

Vesle/ Kattunge

Amalie Strande Kjelsrud er utdannet lærer og musikalartist. Hun er aktiv i nærmiljøet på Toten både når det kommer til teater, revy og musikal. I tillegg til kirkerottene jobber Amalie i butikk, og som teaterlærer ved vestre Toten barne-og ungdomsteater. 

Kristian Sandmark

Kristian Sandmark

Tekst og musikk

Kristian Sandmark er opphavsmannen til Kirkerotteuniverset. Kristian er opprinnelig prest, men har arbeidet med film og teater for IKO i mange år. 

Kirkerottene er en idé jeg fikk for over 20 år siden, og som fortsatt er levende. Det er gøy å se at forestillingene fenger både små og store. Som ansvarlig for teknikken på turné, får jeg også sett mye av det flotte landet Norge og variasjonen av norske kirker.