storre-skjermbilde

Kort bibelsnakk: om pinse

Det nærmer seg pinse, men hva vet vi egentlig om pinsen?

IKO-rådgiver og bibelforsker Ingunn Aadland blir her med på en kort bibelsnakk om pinsen som nærmer seg. 

Ingunn Aadland forteller oss litt mer om hva bibelen sier om pinsen, og hvordan den ofte gjenfortelles.

Skal du holde en preken, skrive en andakt eller gjenfortelle pinsefortellingen i år? Få med deg den korte snakken, og kanskje du får noen nye perspektiv på teksten.

Apropos pinse

Her er boktips fra Dåpsklubben Tripp Trapp om pinsebøker:

Det nærmer seg pinse. Det er den kristne høytiden som barn og unge har minst kjennskap til. Dåpsklubben Tripp Trapp anbefaler disse bøkene om pinse for barn og ungdommer:

«Vingeslag», av den kjente tegneserieskaperen Peter Madsen (medlemsbok i aldersgruppen 13-15 år, pakke 2/2020). Drøm og virkelighet krysser hverandre i denne fantastiske tegneseriefortellingen om å kjempe for å overvinne seg selv og våge å søke fellesskap, med pinse og Den hellige ånd som samlingspunkt. Passer fra 13 til 100 år. Les mer om Vingeslag her

 

«Pinsefortellingen. Om kirkens begynnelse», av Rainer Oberthür (var medlemsbok for aldersgruppen 10-12 år i 2018). En klok og balansert innføring pinsefortellingen, Den hellige ånd, kirkens begynnelse, felleskapet blant de første kristne og de gammeltestamentlige tekstene som danner bakteppet for pinsefortellingen. Passer fra 9 år.

 

«Historien om apostlene», av Christine Ponsard (medlemsbok for aldersgruppen 10-12 år pakke 3/2020). Tegneseriebok basert på Apostlenes gjerninger som begynner med pinsen og hvordan kirken ble til. Passer fra 7 år.

Finnes på både bokmål og nynorsk

 

Produktene finner dere i IKOs nettbutikk (eller du kan søke på tittelen øverst på iko.no)

Har du andre tema eller spørsmål du syns vi burde ta opp i kort bibelsnakk? Send det gjerne til oss, så kan det være vi tar utfordringen i neste video! Send til ada@iko.no

Tilbake til webinaroversikten